COLMAR ORIGINALS

FALL/WINTER 2020

Heritage is het sleutelwoord dit seizoen. Sporten bergenstaan synoniem voor Colmar en deze thema's zien we dan ook sterk vertegenwoordigd in de nieuwe Originals-lijn.

FUTURISTIC

Door verschillende technologieën uit de skiwereld toe te passen op de collectie van urban jassen, brengt Colmar een hightechcollectie met een avant-gardistische stijl tot leven. De details en modellen uit het verleden worden geherinterpreteerd, waarbij het merk de prestaties hoog in het vaandel heeft staan. Het resultaat is een unieke en verfijnde collectie, met oog voor de modetrends van het moment.

Eind jaren negentig bracht Colmar grote sportsuccessen in de skiwereld, met de befaamde Technologic-jas als pronkstuk. De nieuwe interpretatie van dit model draagt dezelfde vormen en details uit het verleden, maar ditmaal in een waterafstotende polyester gabardine stof van zware kwaliteit, tegengesteld behandeld met hars. Het wolachtige materiaal wordt gecombineerd met een zeer lichte micro-ripstop en gelamineerd met een metaalfilm, voor een glanzende afwerking.

Het vrouwenmodel wordt gedetailleerd met de ster, afgeleid uit het Colmar logo. De jas is uitgevoerd in twee verschillende ton-sur-ton stoffen en het ontwerp bevat nog een detail uit de skiwereld: een tailleriem van technisch materiaal.

Binnen de lijn wordt ook verwezen naar het klassieke quilt stiksels op een aantal jassen van Graphene. Graphene is verwerkt in zowel de stof als voering van de jas en vormt daarmee een technologisch hoogstandje binnen de collectie. Het materiaal is een perfecte warmtegeleider en van nature milieuvriendelijk en antibacterieel. 

Het hoog gesegmenteerde derde deel in de collectie wordt vertegenwoordigd door jassen gemaakt van een waterafstotende stof - zonder stiksels en naden - waarbij de voering met een speciale lijm is ingezet, doordat het dons naar binnen wordt geblazen en zo aan de interne lijm plakt. Dit proces isoleert de jassen nóg beter.

Voor mannen is er dit seizoen ook een jas in techno-shearling.In volledig zwart en gemaakt van een waterafstotende stretchstof. Het teddybeer-effect wordt bereikt door het gebruik van een type schuim. 

Voor vrouwen is er een jas in parkastijl, deze wordt gekenmerkt door het gebruik van glanzende metallic garens in combinatie met een dubbele stof waar de vulling in geïnjecteerd wordt zonder extra gaten in de stof zelf te creëren, waardoor warmteverlies wordt voorkomen. De riem is voorzien van een gesp die doet denken aan een karabijnhaak voor bergbeklimmers. 

Alle items in de Research-lijn zijn verrijkt met een esthetisch ton-sur-ton detail op de achterkant. Een afneembare en multifunctioneel lus, welke kan worden gebruikt als stijldetail én als praktisch handvat, tevens te bevestigen aan de binnenzijde van de jas.

Meer persinformatie pr@imagepr.nl