ZAND-EROVER

Het in Amsterdam gevestigde label Zand-erover staat bekend om haar minimalistische designs vervaardigd uit leer. Natuurlijke elementen, vormen en kleuren vormen samen simpele, doch vernieuwende accessoires. De collectie bestaat onder meer uit rugtassen en portemonnees, voor dagelijks gebruik. In samenwerking met de Belgische sieradenontwerpster Anna Rosa worden er nu twee nieuwe ontwerpen aan de collectie toegevoegd.

Structures is een samenwerking tussen Zand-erover en het Belgische label Ar.M Anna Rosa Moschouti. Architectonische geometrie, natuurlijke elementen en duurzame processen zijn terug te vinden in de ontwerpen van beide labels. De designers besloten om die reden hun kennis te delen en twee lederen accessoires te ontwerpen. 

 

De twee handtassen bestaan uit een combinatie van de sterkste punten van beide merken: fair trade leer, messing en een overschot aan Corian© (een synthetisch materiaal voor solide oppervlakken). Uiteraard zijn ook deze ontwerpen ethisch gemaakt in Europa. 

MATERIAAL

Leer is, door de lange levensduur, een van de meeste duurzame producten uit de natuur. Zand-erover gebruikt enkel het fijnste Italiaanse leer, welke vervolgens wordt gekleurd met een minimale hoeveelheid water en gebruik van energie om de impact op het milieu te minimaliseren. Daarnaast maakt het merk enkel gebruik van de beste messing YKK-ritsen in combinatie met eigen ontworpen messing handvatten. De kleuren: zwart, nude, lichtgrijs, zacht groen, terra en gebroken wit, blijven elk seizoen opnieuw verkrijgbaar. 

STRUCTURES

OVER ZAND-EROVER

Alle producten worden ontworpen in Nederland en met de hand gemaakt door in een klein atelier in Polen, waar ontwerpster Sandy regelmatig een bezoek aan brengt. Zand-erover is 100 procent fair trade. Omdat de productie binnen Europa geschiedt, laat het merk slechts een minieme footprint achter. Zand-erover heeft als missie slow fashion op de kaart te zetten met tijdloze leren accessoires; de collectie is niet gebonden aan grillige trends en mode-seizoenen en kan daarom jaren worden gedragen én gekoesterd. 

lederen vloerkleden

Nadat ontwerpster Sandy Visser jarenlang tassen en accessoires heeft ontworpen, passeert nu ook het allereerste vloerkleed de revue. De tapijten zijn ware kunstwerken en zorgen voor een frisse wind en een compleet nieuw landschap in huis. 

Het beste Italiaanse leer is gelooid met een minimale hoeveelheid water en energie, om de impact op het milieu te minimaliseren. In Nederland wordt het leer vervolgens op een onderlaag van vilt wol gestikt. Alle vloerkleden worden ontworpen en met de handgemaakt in Nederland. 

LANDSCAPE

VOORDELEN

Een vloerkleed van leer is sterk, warm, geluidsreducerend, isolerend, duurzaam, onderhoudsarm, gemakkelijk schoon te maken en niet geheel onbelangrijk - mooi in elk interieur. Bovendien is een lederen vloerkleed een perfecte optie voor mensen met allergieën of huisdieren. Design ontmoet functionaliteit: visueel aantrekkelijk en gemakkelijk onderhoud. 

MAIN  COLLECTION

Zand-erover_Fine_bag_offwhite2
Zand_erover-Coin-case-terra€49,00
Zand erover_Shopper_Brass_nude_€249,00
Zand-erover_MiniFold_black
Zand erover_Fold_grey_€239,00
Zand_erover_Backpack_Medium_black3€369
Zand-erover_Backpack_small_nude1
Zand erover_Backpack_Small_Fine Bag_Wall
Zand erover_Fine_bag_softgreen1_€199,00.
shoulderbag_fold-nude1
Zand erover_Backpack_Small_softgreen_€29
Zand_erover-3D-case-terra€59,00
backpack-offwhite-3
Zand erover_bowties1_€19,00 p.s
Zand erover_Frame_lightgrey_€259,00
Zand-erover_MiniFrame-offwhite
Zand erover_Fine_wallets
Zand-erover_MiniFrame-terra2€139,00
Zand-erover_Fine_wallet_black

Meer persinformatie pr@imagepr.nl