top of page

COLMAR ORIGINALS

De collectie voor Herfst/Winter 2022-23, ontworpen om gedragen te worden, in complete harmonie met de omgeving.

IN LIJN MET DE NATUUR

De stoffen, vormen, kleuren en innovaties in deze collectie zijn geïnspireerd op de natuur. Om tonen en vormen naar een hoger niveau te brengen in een unieke harmonieuze en duurzame balans. Ingetogen lijnen, aandacht voor details, hoogwaardige geavanceerde en avant-garde materialen leiden tot tijdloze items, gekenmerkt door technisch uithoudingsvermogen en duurzaamheid in een collectie jassen met een eigentijds design. Het aanbod varieert van items voor het begin van het seizoen, wanneer het kouder begint te worden in de Herfst, tot warmere exemplaren en puffer jacks voor de winter. Er zijn jassen gemaakt van wol gecombineerd met technische materialen of softshells gecombineerd met drielaagse stoffen. Ook zijn er lange en zeer vrouwelijke modellen en ten slotte duurzame items gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. Het kleurenpalet is zacht, met natuurlijke tinten, afgewisseld met felle kleuren.

2244-5WG-566.jpg
1192-3WW-157.jpg
2250-5WG-IN22-123-AA01.jpg

DE HERFST ROEPT

2028-4XA-IN22-376-AA01.jpg
1100-4WX-IN22-558-AA02.jpg

De start van het seizoen van de Colmar-collectie bestaat niet alleen uit de zeer klassieke en tijdloze Soft Down Jackets, die tegelijkertijd praktisch, comfortabel en technisch zijn. Deze jassen, gemaakt van ultralichte stof van gerecycled polyamide, bevatten een waterafstotende behandeling en regenbestendige afwerking. Er is een breed scala aan modellen en kleuren: de biker, de klassieke bodywarmer, de jas met capuchon, een field jacket tot een shacket.

 

Naast bovenstaande stukken zijn er ook items gemaakt doormiddel van het verlijmen van een zachte wollen doek met een polyester jersey met inzetstukken, gemaakt van een waterafstotende polyamide stof.

2285-9VP-04.jpg
2285-9VP-IN22-04-AA01.jpg

DE WINTER ROEPT

Voor de koudste maanden biedt Colmar veelzijdige en warme bovenkleding, gemaakt van een stof die exclusief voor Colmar is ontwikkeld door Pertex, één van de leidende Japanse textielbedrijven. De dichtheid van de draden en de weefsels garanderen de uitstekende weerstand van het dons, zonder het gebruik van andere bewerkingen die het item zwaarder zouden maken. Het technische materiaal heeft aan de oppervlakte een waterafstotende behandeling ondergaan. De garens zijn afkomstig van de verwerking van polyamide afval uit de textielsector en hebben daardoor minder impact op het milieu.

1249-9WY-IN22-559-AA02.jpg
2250-5WG-123.jpg
1213-1UX-558.jpg

De combinatie van een buitenstof in stretch polyester met een zeer compact uiterlijk, welke eveneens een waterafstotende behandeling heeft ondergaan, leidt tot een uiterst comfortabel buisvormig interieur van deze jas. De twee materialen zijn aan elkaar gehecht met een patroon dat kanalen creëert voor de verdeling van het dons zonder de noodzaak van quilten, wat zowel warmte als zachtheid bevordert.

2206-8WX-157.jpg
1283-6WV-157.jpg
1249-9WY-559.jpg
1266-8VX-68.jpg

Een puffer jack met leereffect van imitatie nappaleer herinnert ons aan een traditioneel model. Hiervan zijn twee ontwerpen gemaakt, in de combinatie van twee stoffen: een ultra lichtgewicht mini rip stop gelamineerd op de achterzijde en een zeer zacht kunstleer.

 

 

Voor vrouwen is er een breed scala aan donsjacks, met verschillende quiltpatronen, lengtes en pasvormen, ontworpen in een stof van gerecycled polyamide, met een iriserend uiterlijk, verkregen door de verwerking van geselecteerd polyamide-afval dat op deze manier terug in de textielsector wordt gebracht. De stof onderging een milieuvriendelijke waterafstotende behandeling voor een duurzamer karakter.

 

Daarnaast is er voor vrouwen een polyester satijn gecombineerd met een gebreide ondersteuning door een technisch membraan dat een waterkolom van 0,5 meter en een waterafstotende behandeling garandeert. De mix van effen en gewatteerde stof geeft het stuk een verfijnde en feminiene uitstraling en het wordt gepresenteerd in een breed scala aan kleuren en modellen, variërend van de jas tot de trenchcoat en de jas met capuchon.

HET GROENE PAD VAN COLMAR

Het duurzame project van Colmar Orignals zet het aankomende Herfst/Winter 2022-23 seizoen door, met een collectie vol eco-vriendelijke items.

Colmar en duurzaamheid: dit is een pad dat jaar na jaar wordt verrijkt met nieuwe oplossingen, het resultaat van het constante onderzoek dat het bedrijf al een eeuw in de mode-industrie doet, met voortdurende innovatie en suggesties die vaak worden overgeheveld uit de wereld van het skiën. Klaarblijkelijk een onuitputtelijke bron voor ideeën en geschiedenis. 

Voor de komende winter wordt dit deel van de collectie steeds belangrijker met modellen van verschillende gewichten en een ontwerp dat originele oplossingen combineert voor mensen die van de natuur houden, en hun stijl willen behouden.

 

De focus ligt dan ook volledig op het gebruik van de stoffen.

1182V-8VX-IN22-358-AA03.jpg
1181V-8VW-IN22-560-AA01.jpg
1186V-9VW-IN22-111-AA02.jpg

Voor mannen ontwerpt Colmar Originals een jas die gemaakt is van een lichtgewicht materiaal, waarvan het garen wordt verkregen door de verwerking van industrieel polyamide-afval in een mix van effen en gewatteerde stof. Voor vrouwen zijn er exemplaren in een lichtgewicht en glanzende stof, waarvan het garen eveneens wordt verkregen uit de verwerking van industrieel polyamide-afval. De drie modellen jassen worden allen gekenmerkt door een X-vormig quiltwerk aan de voor- en achterkant.

Voor het koudste seizoen zijn de zwaardere items gemaakt van een garen dat is verkregen door nieuwe generaties polyamide die, dankzij het gebruik van enzymen en in specifieke omstandigheden van een anaërobe omgeving, veel sneller in de omgeving oplossen dan nieuwe polyamiden.

 

Ten slotte zijn er gewichtige jassen met een effen buitenkant en een gewatteerde binnenkant.

 

Voor mannen is het een drielaagse stof, verkregen door het gebruik van garen van gerecycled polyester dat door een membraan met een waterkolom van 10.000 mm is gebonden aan een gebreid materiaal.

1181V-8VW-560.jpg
1182V-8VX-358.jpg
2027V-2VX-IN22-555-AA01.jpg
2023V-5WG-IN22-359-AA03.jpg
2019V-8VW-IN22-111-AA02.jpg
2019V-8VW-IN22-111-AA02.jpg
2019V-8VW-IN22-111-AA02.jpg

Voor vrouwen is de buitenstof een drielaagse satijn van gerecycled polyester, gebonden met een gebreide ondersteuning van polyester, door middel van een membraan dat bescherming biedt tegen de wind.

2027V-2VX-555.jpg
2023V-5WG-359.jpg

BACK TO UNI

Een micro capsule collectie bestaande uit jassen, hoodies, broeken en T-shirts in effen of contrasterende kleuren. Het gebruik van halfglanzend garen in de stukken voor vrouwen, brengt diepte in de kleuren. De stoffen voelen zacht aan en de gebreide manchetten geven comfort. De kleurrijke patches in reliëf en met een vleugje humor, relateren aan de achtergrond van het merk in de ski wereld.

 

De jassen zijn gemaakt van een stof die exclusief voor Colmar is ontwikkeld door een leidend Japans bedrijf in de productie van stoffen die worden gebruikt bij het maken van slaapzakken van hoge kwaliteit. Dat geeft de jassen een technisch karakter, omdat het materiaal een waterafstotende behandeling heeft ondergaan. De garen zijn afkomstig en verwerkt vanuit polyamide-afval uit de textielsector en hebben daardoor minder impact op het milieu.

 

De capsule is er aanvullend ook in een mini-me versie: voor jongens en meisjes die zich graag hetzelfde kleden als papa en mama.

2016-9WY-IN22-565-AA02.jpg
1173-9WY-IN22-207-AA03.jpg

Meer persinformatie pr@imagepr.nl

bottom of page