top of page

FJÄLLRÄVEN

FALL/WINTER 2022/23

mood_fw21_daniel_blom_expedition_ramundberget_0244_exp_2026-07-01.jpg

Fjällräven put uit zijn ongeëvenaarde ervaring met de winter. Sinds de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, in 1960 de lichtere, sterkere en gebruiksvriendelijkere Lätt rugtas creëerde, richt het Zweedse outdoormerk zich erop mensen het buitenleven te laten ontdekken. Veilig en comfortabel met innovatieve, functionele, duurzame en tijdloze producten. De tijdlijn van Fjällräven toont dit duidelijk aan, en de dagelijkse inspanningen bewijzen het, want het merk blijft producten en initiatieven ontwikkelen die iedereen welkom heten in de natuur.

winterexperts sinds 1960

LAAT DE WINTER JE ER NIET VAN WEERHOUDEN OM VAN HET BUITENLEVEN TE GENIETEN

mood_fw21_daniel_blom_expedition_ramundberget_0493_exp_2026-07-01.jpg

De oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, hield van de winter, maar had een hekel aan kou. Tijdens een bitterkoude winterexpeditie in Noord-Zweden, merkte hij dat hij tot op het bot bevroren was terwijl hij een ellendige nacht doorbracht in een met de hand gegraven sneeuwkuil. Hij beloofde zichzelf dat als de beproeving voorbij was, hij een jas zou ontwikkelen die het onmogelijk maakte om het nog koud te hebben. De realisatie van die belofte was de Expedition Down Jacket. Gemaakt van twee aan elkaar gestikte jassen, minimaliseert deze jas het warmteverlies zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Na bijna 50 jaar blijft de Expedition Down Jacket een iconisch product voor Fjällräven en een eerste keuze voor mensen op ijskoude avonturen over de hele wereld.

KENNIS EN ERVARING

Fjällräven wil dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de natuur, daarom ontwikkelt het merk voortdurend evenementen en andere initiatieven om het opdoen van ervaring en kennis gemakkelijker te maken. Zoals de Fjällräven Polar, waarbij 20 "gewone" mensen 300 kilometer door de arctische wildernis trekken. Met een hondenslee, die ze net voordat ze op pad gaan leren besturen, en wat gedetailleerde outdoor educatie over hoe om te gaan met de arctische omgeving. Dit alles wordt gedaan om aan te tonen dat iedereen met de juiste voorbereiding en uitrusting een ultiem winteravontuur kan aangaan. 

de juiste kleding en uitrusting zijn cruciaal

De juiste uitrusting zorgt ervoor dat gebruikers het nooit meer koud hebben, en Herfst/Winter 2022-23 presenteert dan ook een breed scala aan producten boordevol Fjällräven’s uitgebreide winterse kennis. Dergelijke producten positioneren Fjällräven, naast het Polar hondenslee-evenement, als hét Zweedse merk dat winteravonturen in de kou aangenamer maakt. Zo wordt de succesvolle Expedition Series van winterjassen verder uitgebreid met nieuwe verbeteringen en functionaliteiten voor koude weersomstandigheden.

mood_fw21_daniel_blom_expedition_ramundberget_0041_exp_2026-07-01.jpg

NOOIT MEER KOUD

Nieuwe innovaties voor de expedition series

Met de Expedition Series heeft Fjällräven erfgoed, innovatie en duurzaamheid gecombineerd om een iconisch jack uit te breiden tot een serie bescherming tegen koude weersomstandigheden. Het buitengewone uithoudingsvermogen van de originele Expedition donsjassen (velen nog steeds in gebruik) bevestigt de ontwerpfilosofie van Fjällräven. De sterke focus op functionaliteit creëert producten met een tijdloos design die ongeacht het decennium eigentijds blijven. Zonder reden om ze te vervangen, verminderen gebruikers hun verbruik en hun impact op het milieu.

 

Herfst/winter 2022-23 brengt verdere ontwikkelingen en toegevoegde functionaliteit aan de Expedition Series. Door  onderzoek naar de voordelen van met name dons en synthetische vulling, is er diversiteit aan de lijn toegevoegd met nieuwe en lichtere producten. Inclusief het Expedition X-Lätt Vest en het Expedition X-Lätt Shirt, de Expedition Pack Down Skirt en Expedition Pack Down Anorak. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat outdoor enthousiastelingen het nooit meer koud hoeven te hebben, ongeacht de omstandigheden waarin ze zich bevinden.

Expedition Pack Down Anorak W

Expedition Pack Down Skirt W

Expedition X-Lätt Shirt M

BETROUWBAARHEID BIJ KOUD WEER

Fjällräven's winterparka’s met vernieuwde pasvormen en materialen

Fjällräven streeft ernaar de tijd buitenshuis (zelfs in de kou) aangenaam te maken en ontwikkelt zijn assortiment functionele jassen voortdurend. In Herfst/Winter 2022-23 worden de altijd betrouwbare Nuuk Parka en Singi Down Jacket geüpdatet met duurzamere materialen, verbeterde pasvorm en nieuwe functies. De Nuuk Parka is nu gemaakt van gerecycled polyamide met een met fleece gevoerde stormcapuchon. Het Singi Down Jacket is nu gemaakt van G-1000 Eco (biologisch katoen en gerecycled polyester) en extra robuuste G-1000 HeavyDuty Eco verstevigingen. Ook de veelzijdige Visby 3 in 1 Jacket blijft een hoogtepunt in de wintercollectie.  Deze wind- en waterdichte jas bestaat namelijk uit een tweelaagse buitenjas en een uitneembaar gewatteerd binnenjack.  Draag enkel de waterdichte, ademende 2-laagse shell-jas bij mild weer en rits op koude dagen het bijbehorende gevoerde binnenjack eraan vast. Het binnenjack kan natuurlijk ook op zichzelf gedragen worden als het buiten droog is. Zoals alle producten van Fjällräven is ook de Visby 3 in 1 Fluorcarbon-vrij geïmpregneerd. De buitenste jas van tweelaags gerecycled polyester met ademend PU-membraan.

Deze Fjällräven jassen bieden beproefde functionaliteit, tijdloos design en betrouwbaarheid bij koud weer.

Nuuk Parka M

Visby 3 in 1 Jacket M

Singi Down Jacket  W  

Visby 3 in 1 Jacket W

NIEUWS VAN DE TREKKING TIGHTS EXPERTS

leggings voor herfst-en winterTOCHTEN

Comfortabel, veelzijdig en lichtgewicht, wandelleggings zijn een alomtegenwoordig onderdeel geworden van het outdoor leven. Nadat ze met succes de oversteek hebben gemaakt van de sportschool naar het wandelpad, zijn ze verworden tot het "voor-overal-kledingstuk". Fjällräven wilde een voorkeursmerk worden voor vrouwen die hoge eisen stellen aan hun uitrusting en ontwikkelde daarom de Abisko Trekking Tights Pro W met een vrouwelijk ontwikkelingsteam. Ze maakten een debuut in Lente/Zomer 2022 en maken de weg vrij voor de Abisko Värm Trekking Tights in Herfst/Winter 2022-23 . De Abisko Värm Trekking Tights brengen een nieuw niveau van comfort en functionaliteit tijdens trekking in koudere maanden. Ze maken zo het assortiment wandelleggings van Fjällräven compleet. Deze nieuwe legging bevat een ongeëvenaarde aandacht voor detail, winddichte panelen van gerecycled polyester en elasthaan, rekbare Cordura verstevigingen en een waterdicht pu-membraan.

abisko_warm_trekking_tights_w_84790-550-048_a_main_fjr.png
abisko_warm_trekking_tights_w_84790-357-048_a_main_fjr.png
abisko_warm_trekking_tights_w_84790-055-048_a_main_fjr.png

Abisko Värm Trekking Tights 

Mood_FW22_Daniel_Blom_BTS_Kanken_Zurich_0018_LR_EXP_2024-07-01.jpg

Maak kennis met kånken

Nieuwe producten, meer kleuren en slimme accessoires

Wereldwijd is Kånken de bekendste productfamilie van Fjällräven en er zijn er verschillende versies van het iconische product ontwikkeld sinds de eerste rugtas werd verkocht in 1978. Ongeacht hoe Kånken zich ontwikkelt, het product blijft trouw aan zijn herkenbare eenvoud en essentiële functionaliteit. Herfst/Winter 2022 is geen uitzondering, want de lijn diversifieert met zowel nieuwe als vernieuwde Kånkens.

 

Zo zijn alle maten van de Kånken Laptop geüpdatet met nieuwe functies, zoals een extra vak met ritssluiting in het hoofdcompartiment bijvoorbeeld.

De Tree-Kånken collectie breidt haar verdere verkenning van het niet-fossiele materiaal Pine Weave uit, met de lancering van de Tree-Kånken Sling. Evenals accessoires zoals de Tree-Kånken Gear Case en Gear Pocket. Beiden zijn slim te bevestigen aan de voorkant van de originele Tree-Kånken rugtas.

Voor wie een unieke Kånken zoekt, kan zijn of haar eigen Kånken Me ontwerpen. Met behulp van een online configurator kunnen gebruikers bepalen welke kleur op welk deel van hun Kånken moet komen. De combinaties zijn legio en de resultaten werkelijk uniek. In het Herfst/Winter 2022-23 seizoen zullen meer kleuren en modellen worden toegevoegd aan de Kånken Me-configurator, voor nóg meer variatie.

tree-kanken_sling_23512-172_a_main_fjr.png

Tree-Kånken Sling

tree-kanken_gear_case_23522-536_f_detail_fjr.png

Tree-Kånken Gear Case

tree-kanken_pocket_23526-036_a_main_fjr.png

Tree-Kånken Pocket

OVER FJÄLLRÄVEN

Fjällräven is één van de meest klassieke outdoorbedrijven in Zweden en ook een van de toonaangevende leveranciers van outdoorkleding en -uitrusting in Scandinavië. Het bedrijf is in 1960 opgericht door Åke Nordin in het kleine noordelijke stadje Örnsköldsvik en heeft al decennialang dezelfde focus om het outdoorleven voor mensen te vergemakkelijken. 

De kleding, rugzakken, tenten en slaapzakken van Fjällräven zijn zowel functioneel als duurzaam, en worden door outdoorliefhebbers over de hele wereld gewaardeerd. Sommige artikelen zijn in de loop der jaren echte klassiekers geworden, zoals de Kånken rugzak uit 1978. Deze rugzak behoort vandaag de dag tot de meest verkochte producten van Fjällräven. Andere voorbeelden zijn de Greenland Jacket, de eerste jas van Fjällräven uit 1968, en de Expedition Down Jacket uit 1974. 

We mogen rustig stellen dat Fjällräven het outdoorleven in Zweden mede vorm heeft gegeven. Samen met de Swedish Tourist Association en de Swedish Outdoor Association, hebben de innovatieve tenten, slaapzakken, rugzakken en outdoorkleding van Fjällräven ertoe bijgedragen dat meer en meer Zweden in de jaren 60 en 70 tijd buiten gingen doorbrengen. 

Vandaag de dag worden de producten van Fjällräven in meer dan 70 landen verkocht, zowel in de winkels van Fjällräven in China, Korea, Nederland, Noorwegen, Zweden en de VS als via retailers. In 2013 werd hieraan nog een online store gevoegd. 

Fjällräven spant zich in om verantwoord om te gaan met mensen, wilde dieren en het milieu, en moedigt anderen aan om ook te ontdekken hoe leuk het outdoorleven is. Fjällräven Classic en het winterevenement Fjällräven Polar zijn de twee grootste internationale evenementen die het bedrijf organiseert om mensen op andere wijze de natuur te laten ervaren, kennis van het milieu en outdooractiviteiten bij te brengen. 

Meer persinformatie pr@imagepr.nl

bottom of page